Back to all Post

Otvoren digitalni muzej „Naša Majka“

by in Novosti

Međugorje je od srijede 20. travnja 2022. godine postalo bogatije za novo kulturno-umjetničko središte. Naime, riječ je o suvremenom digitalnom muzeju nazvanom Naša Majka, koji prikazuje povijest ovog kraja kao i povijest Gospinih ukazanja u Međugorju.

Cijeli ovaj povijesni materijal prikazan je kroz fotografije te vokalne i video zapise. Mogli bismo ga opisati i kao Međugorje u malom. Najinovativnijom digitalnom tehnologijom, hologramima i video projekcijama, posjetitelji mogu upoznati Brotnjo i fenomen ukazanja Blažene Djevice Marije.

Autor i arhitekt cijelog projekta je Dario Kordić. U sklopu Muzeja nalazi se i Umjetnička galerija u kojoj su postavljena djela lokalnih umjetnika.

U sklopu novoizgrađenog kompleksa, nalazi se i suvenirnica Gallery, te caffe pizzeria Piazza. Ispred Piazze, usred lijepo oblikovanog trga, nalazi se skulptura „RUKE“. Skulptura u prikazu trenutka u kojem Krist pruža ruku apostolima u oluji, simbolizira povezanost između Neba i zemlje i daje poruku: „Ne bojte se”! Autor je akademski kipar Josip Ivešić.

Muzej se nalazi na adresi Pape Ivana Pavla II., 22b Međugorje.

Za sada je radno vrijeme Galerije svaki dan od 9 do 21 sat. Cijene ulaznica iznose: za odrasle osobe 6 €, za osobe u grupi 5 E, za djecu i mlade 3 €. Posjet grupe potrebno je najaviti na telefon 036 650 – 517, na koji možete dobiti i sve potrebne informacije.